eindexamen Nederlands voorbereiden met TaalzeeMet Taalzee zelfs voorbereid voor het eindexamen Nederlands

Als u een leerkracht op de basisschool bent, kon u deze maand rustig ademhalen: uw leerlingen hoefden het VWO eindexamen Nederlands van dit jaar gelukkig nog niet te maken. Het regende namelijk klachten: inmiddels al bijna 29.000. Ter vergelijking: alle klachten van de eindexamens wiskunde VWO – ook geen onomstreden vak – bij elkaar opgeteld komt uit op iets meer dan 2.500.

Goede taalvaardigheid begint met een stevige basis

Deze basis wordt gelegd op de basisschool; bij u dus. Laat uw leerlingen daarom geregeld oefenen met Taalzee, zodat ze over een jaar of 10 beslagen ten ijs komen! (Weten uw leerlingen niet wat ‘beslagen ten ijs komen’ betekent? Laat ze dan oefenen met ons spel Spreekwoorden.)

Verrijk uw leerlingen met Lezen en Woordenschat

Scholieren klaagden vooral over de lengte en moeilijkheid van het examen. Laat uw kinderen daarom oefenen met het spel Lezen, zodat ze zo snel leren lezen dat zelfs een roman van Harry Mulisch binnen drie uur geen geheimen meer voor ze kent. Ook moeilijke woorden zijn in de toekomst voor uw leerlingen geen probleem, als u ze laat oefenen met het spel Woordenschat.

Nooit te lang of te moeilijk

In Taalzee wordt elke gemaakte opgave meteen opgeslagen, dus kinderen bepalen zelf hoe lang ze oefenen. Daarnaast werkt elk kind automatisch op zijn of haar eigen niveau, zonder dat u iets hoeft in te stellen. Te lang of te moeilijk zoals het eindexamen Nederlands zal oefenen met Taalzee dan ook zeker niet zijn – een stuk leuker wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.