Goed nieuws voor al onze gebruikers. Met ingang van dit nieuwe schooljaar hanteren we nieuwe scores op de bordjes in Rekentuin en voor de dieren in Taalzee en Words&birds. Met deze scores geven we onze gebruikers beter inzicht in hun prestaties en hun vooruitgang. Zo is het nu eenvoudiger om de scores op de spellen onderling te vergelijken en weten kinderen, ouders en leerkrachten nu ook wanneer het gemiddelde niveau van eind groep 3, 5 en 8 is bereikt.

resultaten overzicht grafiekWaar vindt u de nieuwe scores?
Spelers zien de nieuwe scores op de bordjes in Rekentuin en op de visjes en vogeltjes in Taalzee en Words&Birds. Ook de sterren in de groeikaart zijn nu gebaseerd op de nieuwe scores. Leerkrachten vinden de nieuwe scores terug op de individuele resultatenpagina’s in de beheerderomgeving, zowel in de overzichtstabel met alle scores per spel als in de ontwikkelingsgrafieken.

Wat betekenen de nieuwe scores?
De nieuwe scores lopen van 1 tot 1.000. We hebben de scores 300, 500 en 800 gekoppeld aan eind groep 3, 5 en 8. Hierdoor kunnen kinderen, ouders en leerkrachten nu eenvoudig zien of ze al op het gemiddelde niveau van eind groep 3, 5 en 8 scoren.

Voor alle spellen geldt nu dat een score van 800 betekent dat een kind het gemiddelde niveau heeft gehaald van onze gebruikers aan het eind van de basisschool. Hij scoort dus hetzelfde als een gemiddelde groep 8 leerling aan het eind van het schooljaar. Voor Rekentuin en Taalzee hebben we ook de scores 300 en 500 geijkt. Dit geldt niet voor Words&Birds. Een score van 500 in Rekentuin en Taalzee betekent dus dat het kind hetzelfde scoort als een gemiddelde groep 5 leerling aan het eind van het schooljaar. Zo geldt ook dat een score van 300 binnen deze producten gelijk is aan een score die je aan het eind van groep 3 van een gemiddelde gebruiker in onze producten kunt verwachten. Met deze scores hebben kinderen nu ook zelf beter inzicht in hoe goed ze het doen op de verschillende spellen en aan welke spellen ze meer aandacht moeten besteden.

Let op! Omdat dit erg ingewikkeld is hebben we enkel de scores 300 en 500 voor Rekentuin en Taalzee en de score 800 voor al onze producten geijkt. Voor de overige scores geldt dus niet dat de honderdtallen precies gelijk vallen met de leerjaren. Gelukkig behouden we ook de relatieve scores in de beheerdersomgeving en kunt u hiermee de nieuwe scores voor alle leerjaren goed interpreteren. De relatieve scores zijn de vertrouwde percentielscores waarmee de scores van kinderen vergeleken worden met kinderen van dezelfde leeftijd. Op deze manier kunt u voor elk leerjaar en voor alle spellen terugvinden hoe kinderen presteren vergeleken met leeftijdsgenoten.

groeikaart rekentuin

Wat verandert er voor u met de komst van deze nieuwe Oefenwebscores?
Vanaf het nieuwe schooljaar (22 augustus 2016) hanteren we de nieuwe scores. Dit betekent dat kinderen vanaf dan de nieuwe scores op hun bordjes en dieren zien. Voor de meeste kinderen betekent de overgang naar de nieuwe scores dat hun plantjes er ook wat groter uit zullen zien dan voor de vakantie. Een mooie beloning voor al het harde werk dat ze al verricht hebben. Doordat we nu werken met honderdtallen is de vooruitgang ook beter zichtbaar. Zo kunnen spelers en beheerders goed in de gaten houden of ze hun score hebben verhoogd na een oefensessie en zullen ze meer succes ervaren.

3 gedachten over “Update: We hebben nieuwe Oefenwebscores!”

 1. Lennart schreef:

  Wat een mooie toevoeging deze scores! Heel fijn om in één oogopslag te kunnen zien of mijn leerlingen reeds eind groep 8 niveau hebben behaald.

 2. Floortje schreef:

  Kan het zijn dat het spel “werkwoorden”, maar een erg beperkt aantal moeilijkheden vraagt? Onze zoon zegt geen/ nauwelijks d/dt moeilijkheden tegen te komen. Hij haalt wel een score van bijna 750 punten. Heeft pas net d/dt geleerd. En weet nog niets van voltooid deelwoord/ kofschip. Hoe kan dit? Hij doet groep vijf.
  Wilt u er iets aan doen, zodat alle soorten moeilijkheden van werkwoorden in het spel voorkomen en
  het kind (en wij) een reeele score krijgt van zijn kunnen?
  Vriendelijke groet

  1. Fenna Castricum schreef:

   Beste Floortje,

   Bedankt voor uw vraag. Onze opgaven lopen van zeer makkelijk tot zeer moeilijk. Taalzee is een methode-onafhankelijk oefenprogramma. Het kan dus zijn dat uw zoon op school nieuwe dingen heeft geleerd, maar er binnen Taalzee nog niet aan toe is.

   Ik heb even de opgaven bekeken en zie dat er wel d/dt opgaven inzitten, maar dat deze vaak wat later aan bod komen dan op het niveau van uw zoon. In de resultaten van uw zoon kan ik zien dat hij voltooid deelwoord en het kofschip al is tegengekomen. Naarmate hij meer oefent zal hij dit soort opgaven ook vaker krijgen.

   Mocht het probleem zich voor blijven doen, dan vernemen we dat graag.

   Met vriendelijke groeten,

   Het Oefenwebteam
   Fenna Castricum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.