Taalzee voor kleuters

 
Taalzee is ook geschikt voor kleuters.Geregeld krijgen we de vraag of Taalzee ook geschikt is voor kleuters. Gelukkig hebben we daar een positief antwoord op. Want ja, Taalzee is wel degelijk te gebruiken in de kleuterklas.

Op dit moment hebben we drie spellen die geschikt zijn voor de allerjongste spelers, namelijk Zoek de Oe, Rijmen en Woordenschat. Deze spellen zijn voorzien van audio-ondersteuning. Kinderen hoeven dus nog niet te kunnen lezen om deze spellen te spelen.

Op zoek naar klanken
In Zoek de Oe en Rijmen gaan spelers op zoek naar klanken. Ze horen een klank en moeten het plaatje aanklikken waar die klank in voorkomt (Zoek de Oe) of wat erop rijmt (Rijmen). Het oefenen met klanken is zeer belangrijk voor het leren lezen.
In Woordenschat horen ze een woord en moeten ze het juiste plaatje bij dat woord zoeken. Door gebruik te maken van geluid en beeld kunnen de spelers hun woordenschat al op jonge leeftijd spelenderwijs oefenen en verrijken.

Mochten kleuters al meer aan kunnen dan verschijnen er vanzelf andere taalspellen in Taalzee met moeilijkere opgaven. Zo zien we dat er ook al heel wat kleuters zijn die de letters goed kennen en andere taalspelletjes aan kunnen. Vanwege de adaptieve werking oefent elke kleuter automatisch op het eigen niveau binnen de taalspellen en worden bovendien alleen de spellen aangeboden waar ze al aan toe zijn.

Spellen aan en uit zetten
Wilt u zelf bepalen welke spellen er zichtbaar zijn in de zee van de kleuters? Dan kunt u gebruikmaken van de Spelinstelling. Deze vindt u in de backend onder Beheer – spelinstelling. Hiermee houdt u zelf de controle over de spellen die gespeeld kunnen worden in Taalzee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.