Uitbreiding Woordenschat in Taalzee

Sinds de lancering van Taalzee in november 2012 is er veel vraag geweest naar makkelijkere spelletjes voor kinderen uit de lagere groepen. Omdat Oefenweb.nl haar producten graag zoveel mogelijk afstemt op de wensen van de gebruikers, zijn we daarmee aan de slag gegaan. Het eerste resultaat daarvan is nu beschikbaar voor alle gebruikers.

Het spel Woordenschat is uitgebreid met meer dan 800 makkelijkere opgaven waarbij gebruik gemaakt wordt van audiofragmenten en plaatjes. Hierdoor is het ook voor kinderen die nog niet kunnen lezen mogelijk om spelenderwijs hun woordenschat te oefenen. Bij deze opgaven klikken de kinderen op het luidsprekertje, waarna ze een woord horen. Vervolgens dienen ze op het plaatje te klikken dat bij dit woord hoort. Het woord kan zo vaak beluisterd worden als het kind zelf wil.

jonge kinderen

De oorspronkelijke opgaven met tekst blijven onderdeel van het spel, waardoor dit spel geschikt is voor spelers van alle niveaus. Ons unieke adaptieve systeem zal er voor zorgen dat alle kinderen opgaven krijgen op hun eigen niveau. In het begin kan het voorkomen dat ook de jonge kinderen nog een aantal opgaven met tekst te zien krijgen. Onze verwachting is dat ons zelforganiserende systeem er zeer snel voor zal zorgen dat dit nauwelijks nog voorkomt. Overigens was dit slechts de eerste stap; wij gaan gewoon verder met het ontwikkelen van spelletjes voor jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.