Onze onderwaterdieren in Dictee worden spraakzamer!

In het spel Dictee blijken een aantal woorden moeilijk te verstaan zonder zinsverband. Vandaar dat vanaf heden de woorden in het spel Dictee eerst worden voorgelezen in een zin. Daarna wordt het desbetreffende woord herhaald. Het plaatsen van het woord in een zin zorgt ervoor dat spelers niet alleen leren hoe ze het woord schrijven, maar ook hoe ze het woord gebruiken.

Nu ook zinnen in DicteeVoorbeelden zijn:
‘’Zwemmen in de zee is leuk. Zee.’’
‘’Ik geef mijn vriendinnetje een bloem. Bloem’’

Indien onze spelers nog onduidelijke zinnen of woorden tegenkomen dan kunnen ze dit aangeven door op het uitroepteken te klikken bij de opgave. Zo kunnen ze een opmerking plaatsen over de zin of het woord. Of u kunt het ons laten weten via info@oefenweb.nl. Zo blijven we doorlopend de Taalzeespellen optimaliseren.

Wat te doen als de zinnen nog niet worden voorgelezen?
Door de Cache te verwijderen ((shift) F5) worden de zinnen ook bij u voorgelezen. Klik op de deze link en lees de instructie van Google over hoe u dit moet doen voor verschillende browsers.

Wat doet het spel Dictee?
In dit spel wordt het spellen van uiteenlopende woorden geoefend. Na het horen van een zin en vervolgens een woord dient de speler het woord op de juiste manier op te schrijven.

Plaats het spel Dictee standaard in de basiszee!
Met de spelinstelling functionaliteit kunt u per kind bepalen of het spel in de basis- of bonuszee staat. Vindt u dit spel belangrijk en wilt u dat al uw leerlingen ermee werken? Log in met uw inloggegevens en klik in de beheerdersomgeving op beheer – spelinstelling. Vervolgens kunt u achter de naam van uw klas of van een leerling klikken op bewerken. Verplaats nu Dictee naar de basiszee en nadat u op OK klikt kan deze leerling of klas het spel spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.