Taalzee heeft een nieuw spel voor de allerkleinsten; Zoek de oe.

In dit nieuwe spel gaan spelers op zoek naar losse klanken die verstopt zitten in woorden of verstopt zitten tussen andere klanken. Spelers verkennen hiermee de relatie tussen de klanken die ze horen en de tekens die ze op schrift (of moderner: op de computer) tegenkomen. Zat bij de b-klank het bolletje nou rechts of links? En welk woord eindigt op de r-klank; ezel, tomaat, oor of badpak?

zoekdeoeHet spel bevat verschillende soorten opgaven. Door deze afwisseling gaan spelers zich niet snel vervelen! Bij de ene opgave moet je bijvoorbeeld alle t’s aanklikken, terwijl je bij een volgende opgave moet bepalen welk woord, verbeeld door een plaatje, met een bepaalde letter begint.

Zoek de oe is uitermate geschikt voor jonge kinderen of kinderen die moeite hebben met het verband tussen wat ze horen en wat ze moeten schrijven, zoals dyslectische kinderen. Vandaar dat het spel voor alle spelers in de Basiszee wordt getoond.

Als de speler te goed wordt in dit spel of in andere spellen, is het waarschijnlijk niet meer nodig om Zoek de oe te spelen en dan verdwijnt de vis vanzelf uit de zee. De vis verdwijnt wanneer een speler een 9 haalt of hoger. Zoek de oe toch graag blijven spelen? Beheerders, docenten of ouders kunnen de vis weer laten rondzwemmen via Beheer – Spelinstellingen in de backend.

Dit spel wordt bij al onze gebruikers automatisch in de Basiszee geplaatst, met uitzondering van de IE8 gebruikers. Indien u gebruik maakt van IE8 raden we u aan over te stappen naar een nieuwere versie van Internet Explorer. Windows XP gebruikers kunnen het beste gebruikmaken van een alternatieve browser zoals Firefox 3 of hoger, Safari 3.2 of hoger of een recente versie van Google Chrome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.