Taalzee is ook geschikt voor kleuters. Voor groep 1 en 2 hebben we inmiddels drie online taalspellen ontwikkeld. Zo kunnen ook de allerjongste spelers al online taal oefenen. 

De spellen Zoek de Oe, Rijmen en Woordenschat zijn voorzien van audio-ondersteuning waardoor het ook geschikt is voor kleuters. Kinderen hoeven dus nog niet te kunnen lezen om deze spellen te spelen. Indien mogelijk raden wij aan om kleuters met een tablet in Taalzee te laten oefenen. Zo hoeven ze de muis nog niet te hanteren.

 

Op zoek naar klanken  

In Zoek de Oe en Rijmen gaan spelers op zoek naar klanken. Ze horen een klank en moeten het plaatje aanklikken waar die klank in voorkomt (Zoek de Oe) of wat erop rijmt (Rijmen). Het oefenen met klanken is zeer belangrijk voor het leren lezen.

 

Woordenschat

In Woordenschat horen ze een woord en moeten ze het juiste plaatje bij dat woord zoeken. Door gebruik te maken van geluid en beeld kunnen de spelers hun woordenschat al op jonge leeftijd spelenderwijs oefenen en verrijken. Als ze in niveau stijgen worden de afbeeldingen op termijn vervangen door geschreven woorden.

Gebruik de spelinstelling voor kleuters

Voor kleuters die werken in Taalzee is het aan te raden de ‘Beginner’ spelinstelling te gebruiken. Zo staan alleen de spellen aan die geschikt zijn voor kleuters.