In het kader van Codeweek hielden we een kort interview met een programmeur. En niet zomaar een programmeur, maar een van onze eigen programmeurs! Oefenweb-programmeur Marin aan het woord:

programmeur1. Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met programmeren?
“Mijn vader werkt ook in de IT, dus ik wist al veel van het vakgebied. De eerste programmeertaal die ik zag was BASIC voor de grafische rekenmachine.”

2. Wanneer wist je dat je van programmeren je werk wilde maken?
“Ik wist al in de eerste klas van de middelbare school dat ik Informatica wilde studeren, maar ik wist nog niet of het ook mijn werk zou worden. Tijdens mijn studie heb ik eerlijk gezegd ook wel eens getwijfeld of ik het wel dag in dag uit wilde doen.”

3. Hoe lang programmeer je al?
“Mijn eerste programmaatje heb ik geschreven voor de grafische rekenmachine in de vijfde klas van de middelbare school. Dat berekende de uitkomst van de ABC-formule voor me. Maar ik ben pas echt gaan programmeren toen ik aan de UvA Informatica ging studeren.”

4. Wat voor programmeerwerk doe je voor Oefenweb?
“Van alles. Van het verbeteren van de groeikaart van leerlingen tot het herschrijven van code en het bouwen van compleet nieuwe functionaliteiten.”

5. Wat vind je leuk aan programmeren?
“Je bent veel bezig met het oplossen van puzzeltjes. Hoe kan je een probleem het beste aanpakken? En hoe zorg je ervoor dat je de oplossing over een week ook nog begrijpt?”

6. Wat vind je minder leuk aan programmeren?
“Je moet er heel geconcentreerd voor kunnen werken en daardoor kan het erg vermoeiend zijn, zeker als er veel om je heen gebeurt. Ook de hele dag naar een scherm kijken word je wel eens zat.”

7. Wat is het mooiste dat je met programmeren gemaakt hebt?
“Misschien niet het mooiste, maar wel het meest handige: een programma dat mijn bankafschriften inleest en omschrijft naar een ander formaat zodat ik er grafiekjes van kan maken.”

8. Hoe zie je de toekomst als programmeur?
“Ik hoop dat ik ooit een idee tegenkom dat ik zelf kan uitwerken en waarmee ik mezelf dan kan onderhouden. Of misschien zelfs wel stinkend rijk kan worden. :)”

9. Heb je een tip voor mensen die willen beginnen met programmeren?
“Programmeren is ook leuk en handig voor niet-programmeurs, dus aarzel niet! Voor een zeer korte introductie kan ik tryruby.org aanraden.”

10. Van welke website haal je inspiratie?
reddit.com/r/programming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.