Groeikaart in Taalzee

 
Binnenkort in Taalzee: de groeikaart!Binnenkort lanceren we de Groeikaart voor Taalzee. Met de Groeikaart volgen spelers hun eigen ontwikkeling. Ze zien waar ze nog problemen mee hebben, maar ook waar ze in uitblinken. Tevens geeft de Groeikaart ouders meer inzicht in de prestaties van hun kinderen.

Voorafgaand aan de lancering gaan we na hoe spelers de Groeikaart gebruiken en of ze het begrijpen en leuk vinden. Dit noemen we de testfase. Tijdens deze testfase krijgt een willekeurig deel van de spelers de Groeikaart al te zien. Mogelijk heeft een aantal kinderen uit uw klas/familie dus al toegang tot de groeikaart, nog voordat deze officieel is gelanceerd.

Voor een wetenschappelijk verantwoorde testfase wordt de Groeikaart willekeurig, als bij een loting, toegewezen. Wij kunnen niet bepalen welke spelers, groepen of scholen de Groeikaart wel of niet gaan gebruiken tijdens de testfase, waardoor er dus ook binnen een schoolklas of gezin verschillen kunnen zijn tussen kinderen die wel of niet de Groeikaart hebben. Gelukkig wordt de Groeikaart echter snel na de testfase toegankelijk gemaakt voor alle spelers. Uiteraard laten wij u via onze blog en nieuwsbrief weten wanneer dit gebeurt. Voor nu zijn we vooral nieuwsgierig naar de uitkomsten van de testfase dus spoor vooral alle kinderen aan weer veel te oefenen in Taalzee!

Oefenweb maakt vaker gebruik van dergelijke testfasen. In onze blog over evidence-based oefenen met Rekentuin en Taalzee leggen we uit hoe we ervoor zorgen dat kinderen optimaal oefenen binnen onze online leeromgevingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.