Vandaag is het de Dag van de Leraar 2016. Daarom willen we een docent in het zonnetje zetten als Oefenwebdocent van het jaar.

De Oefenwebdocent van 2016 is geworden..

dag van de leraar 2016Carolina Weesie van de Argonaut in Almere. Carolina heeft het afgelopen jaar het meest ingelogd in Rekentuin en Taalzee. We hebben haar opgebeld om haar te feliciteren en een paar korte vragen te stellen.

Allereerst willen we u feliciteren met de benoeming van Oefenwebdocent van het jaar op deze Dag van de Leraar 2016, wat is uw reactie?

“Wat leuk!”

Met welk doel gebruikt u Rekentuin/Taalzee en hoe gebruikt u de producten in uw onderwijsschema?

“Ik zet Rekentuin en Taalzee in ter ondersteuning van onder andere de basisbewerkingen. De kinderen oefenen bij mij in de klas dagelijks met de producten. Ze moeten een bepaald aantal opgaven per dag maken. Hierdoor leren de kinderen plannen en leg ik de verantwoordelijkheid bij henzelf. Als ik inlog en zie dat er te weinig geoefend is, krijgen ze de opgaven mee als huiswerk. Ik laat aan de kinderen de kleurtjes in het resultatenoverzicht zien en bespreek individueel met ze hoe ze het doen. Als ze iets moeilijk vinden is dat direct aan het kleurtje te zien en dat motiveert ze om weer extra te oefenen met het spelletje.

Elke maand benoem ik de kinderen die de meeste inzet hebben getoond tot Rekenkoning(in) of Taalkoning(in) van de maand. Doordat ik ze benoem op inzet, hebben ook zwakke leerlingen kans om de maandtitel te verdienen”.

Wat zijn voor u de voordelen van de Rekentuin/Taalzee?

“Zodra ik inlog in Rekentuin en Taalzee zie ik direct wat de kinderen gedaan hebben en door te filteren op dag of tijd kan ik zien wanneer ze het gedaan hebben. Ook geeft het veel inzicht in welke spelletjes ze makkelijk of moeilijk vinden”.

Zijn er nog punten die u aan de Rekentuin/Taalzee zou willen veranderen of toevoegen?

“De uitspraak van dictee in Taalzee zou beter kunnen, soms is het niet altijd goed te verstaan. En het Verhaaltjesspel in Rekentuin zou eerder zichtbaar mogen worden in de tuin. Ook kan ik als leraar met mijn lerarenaccount niet alle spellen spelen, waardoor het soms lastig is om uitleg te geven aan kinderen die het niet begrijpen. Het zou handig zijn als ik als leerkracht alle spellen kan spelen”.

Wilt u ten slotte nog iets kwijt aan alle andere Rekentuin/Taalzee docenten?

“Laat de kinderen lekker spelen met Rekentuin en Taalzee. Of ze nou erg goed zijn of niet, ze halen allemaal goede resultaten en hebben allemaal een succeservaring.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.